Licentie management een introductie – thema avond

28 november 2018, Licentie management

Yes, er is wat tijd voorbij gegaan sinds onze laatste thema avond. Wij vinden het daarom de hoogste tijd om een nieuwe thema avond te organiseren. Het onderwerp is Licentie management. Een  onderwerp dat vaak wat te weinig aandacht krijgt. Wat ons betreft onterecht omdat het een zeer grote impact kan hebben op je financiële middelen van een organisatie. 

Op woensdag 28 november a.s. staat een introductie als onderwerp op de agenda. Software vormt een aanzienlijke post op de financiële balans, met bovendien forse risico’s op naheffingen en boetes. Wanneer het beheer van licenties niet goed georganiseerd is. Het doel van onze partner In2SAM is om bedrijven in control te brengen op hun software assets. In de introductie laten zij zien wat je er aan kan doen.

Licentie beheer is een cruciaal onderdeel om het grotere (meta) proces IT & software asset management (SAM) effectief te kunnen uitvoeren. Gedurende dit meta proces wordt de volledige levenscyclus van een software asset beheer (gemanaged).Dit meta proces overspant ook procurement en disposal. Licentie beheer heeft een aantal basis onderdelen die noodzakelijk zijn. In alle eenvoud is het de verzoening van de informatie met betrekking tot gebruik (installaties) van software. En met de informatie over de verworven rechten(entitlement) op het gebruik van software.

Programma

 1. Welkom en introductie van de avond
 2. Introductie Licentie Management
  – Waarom, wat, hoe, waarmee?
  Organisatie en processen
 3. Software Asset Management
  – Wat is SAM meer dan Licentie Management?
  – De relatie tussen SAM en ITIL.
 4. Pauze
 5. Praktijk case
 6. Training “Basis Licentie Management

Sprekers

Hans van der Zande en Nico Blokland, van In2Sam. Dit is een onafhankelijk bedrijf dat u het beste brengt op het gebied van IT en Software Asset management. Het kern team van In2SAM heeft tezamen meer dan 120 jaar ervaring. Op dit onderwerp en aanpalende gebieden. Als contract management en IT auditing.

In2Sam - Licentie management

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *