ITIL Release, Control & Validation

De ITIL® training Release, Control & Validation maakt deel uit van het Intermediate niveau van de ITIL® certificering en is één van de zogenaamde Capabilities modules. In deze professionele en praktijkgerichte training krijgt u inzicht in alle aspecten die aan de orde zijn bij het implementeren van nieuwe services in een IT-organisatie. U krijgt tijdens deze training handvatten aangereikt om in control te blijven waar het gaat om de implementatie van nieuwe services.

 

Doelgroep
Resultaat
Vooropleiding
Cursusduur
Literatuur
Locatie en prijs
Doelgroep

Voor wie is deze training bedoeld?

 

De opleiding is interessant voor professionals die een rol als service manager, procesmanager, IT professional, IT manager of service coördinator hebben of ambiëren en/of zich voorbereiden op de ITIL® Expert certificering.

Resultaat

Wat leer je in deze training?

 

Na afloop van de training zijn de deelnemers bekend met de volgende aspecten van ITIL® Release, Control & Validation:
- Processen binnen de Service Lifecycle in het bijzonder binnen ITIL Release, Control en Validation.
- Transitie processen zoals Change management, Service Validation and Testing, Service asset and configuration management, Knowledge management, Service request fulfillment, Evaluation en Service release and deployment management.
- Relevante rollen en verantwoordelijkheden.
- Kritische succesfactoren en risico's.

Tijdens de training staat uiteraard de theorie centraal, maar deze wordt concreet en toepasbaar gemaakt door praktijkgerelateerde discussies, cases en (groeps)-opdrachten.

De opleiding stoomt u klaar voor het (engelstalige) examen en brengt u daarmee een stap dichter bij de ITIL® Service Expert-certificering.

Vooropleiding

Welke voorkennis wordt er vereist?

 

Voor deze training is het een vereiste dat u het certificaat 'ITIL® Foundation' of 'ITIL®v3 Foundation Bridge' heeft behaald.

Cursusduur

Hoe lang duurt deze training?

 

Deze training duurt 4 dagen, inclusief een representatief proefexamen (90 minuten, 8 multiple-choice vragen). Op aanvraag kan direct aansluitend aan de training of op een willekeurig later moment, het officiële ITIL®-RCV examen worden afgelegd (de kosten van dit examen zijn niet in de cursusprijs inbegrepen).

Literatuur

Welke literatuur wordt gebruikt?

 

Naast een uitgebreide syllabus met hand-out van de training, krijgen de cursisten ook een exemplaar van het officiële ITIL® boek: Service Transition.

Locatie en prijs

Waar wordt de training gehouden?

 

Deze cursus wordt bij individuele inschrijving gegeven op een nog nader te bepalen locatie, centraal gelegen voor alle deelnemers. Daarnaast is het mogelijk om op verzoek groepstrainingen op uw locatie te verzorgen.

 

Wat zijn de kosten van deze training?

Basis tarief :
€ 1500,--
Materialen :
€ 150,--
Examen    :
€ 260,--

(alle prijzen zijn excl. btw)

Download de brochure
van Service8 Academy

Service8 brochure academy

Geplande trainingsdata:

– Op aanvraag

Copyrights

ITIL® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited.
The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited.
All rights reserved.