28 november 2018 – Thema-avond “Het belang van licentiemanagement”

Het is al weer even geleden dat wij onze laatste thema-avond hebben gehouden en daarom is het de hoogste tijd voor een nieuwe avond. Op woensdag 28 november a.s. zal bij ons het thema “licentie management” centraal staan. Waarom dit thema? Omdat software voor veel bedrijven een aanzienlijke kostenpost vormt. Daarnaast geldt dat wanneer het beheer van licenties niet goed georganiseerd is, dit ook nog eens kan leiden tot risico’s op heffingen en boetes. Kortom: met goed licentiemanagement kun je veel geld besparen!

Voor deze avond hebben wij Nico Blokland, Hans van der Zanden en Maarten Karnekamp van onze partner In2SAM bereid gevonden om ons mee te nemen in de uitdagingen van Licentiemanagement. Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn: wat is licentie management en hoe verhoudt het zich tot Software asset management (SAM)? Hoe hou je je administratie en kosten rond licenties op orde, wat gebeurt er als een software leverancier een audit aankondigt en hoe ga je om met opgelegde boetes?

Agenda

17.00Ontvangst met broodjes
18.00Aanvang bijeenkomst en welkom
18.15Presentatie "Het belang van Licentiemanagement" door Nico Blokland
19.15
Pauze
19.45Presentatie "Het organiseren van Licentiemanagement" door Hans van der Zanden
20.15Presentatie "De juridische kant van Licentiemodellen" door Maarten Karnekamp
20.45Afronding
21.00Afsluiting en gelegenheid tot napraten

Klik hier om je aan te melden


Over de sprekers

Nico Blokland
Zijn missie is het evangeliseren van IT&SAM en hij voert daarnaast diverse projecten bij zijn klanten uit om tot een geolied en betrouwbaar proces inclusief ondersteuning te komen. Ondersteuning bij leveranciers audits en het trainen van nieuwe SAM experts is de kers op de taart voor hem. Zijn motto is: Life begins at the end of your comfort zone. Daarmee toont hij aan graag nieuwe onbekende uitdagingen aan te gaan.

Hans van der Zanden
Via Service Management (ITIL, CobIT, etc.) en Compliance (o.a. SOx) specialiseerde Hans zich vanaf 2011 in Software Asset Management. Vanuit deze achtergrond houdt hij zich al ruim 25 jaar bezig met het ontwerpen, implementeren, uitvoeren en optimaliseren van IT-processen in het algemeen, en SAM in het bijzonder.

Maarten Karnekamp
Maarten’s specialisme met betrekking tot SAM is terug te voeren naar zijn oorspronkelijke opleiding en werk op juridisch gebied. Hij is vooral geïnteresseerd in voorwaarden in (software) contracten en licentiemodellen. Het uitzoeken van contractvoorwaarden en advisering over wijzigingen, die beter aansluiten op de behoeften van de klantorganisatie, is zijn passie.