Service8 Support

Introductie

Onze diensten:

Themabijeenkomsten

   Klik hier voor een
   overzicht van onze
   geplande bijeenkomsten
   en voor verslagen van
   eerdere bijeenkomsten.
   Of kijk in het archief.

Thema-bijeenkomst DevOps,

In de afgelopen jaren hebben veel ICT organisaties Agile geadopteerd als methode om sneller en flexibeler in te kunnen spelen op ontwikkelingen in bedrijfsprocessen. Dit leidt tot steeds meer wijzigingen in de productieomgeving. Maar hoe ga je daar nu mee om als beheerorganisatie die verantwoordelijk is voor de stabiliteit en continuïteit van de dienstverlening?

Deze vraag stond aan de basis van DevOps: een methode waar de nadruk ligt op samenwerking en communicatie tussen ontwikkeling (Dev) en beheer (Ops). Multifunctionele teams van ontwikkelaars en beheerders zijn daarin gezamenlijk verantwoordelijk voor de realisatie van twee basisprincipes: Continuous Integration en Continuous Delivery.

Maar wat betekent dit nu voor de beheerder? Hoe kan hij zich staande houden tussen het geweld van de snelle jongens van Development en hoe zorgt hij ervoor dat de belangen van stabiliteit en continuïteit goed worden afgewogen ten opzichte van inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Een van de partijen die in de afgelopen jaren hiermee veel ervaring heeft opgedaan is de ING Bank. Tijdens deze interactieve avond zullen we onder leiding van Paul Mol, Release manager bij ING/OIB vanuit verschillende invalshoeken ingaan op de uitdagingen en kansen die DevOps voor met name beheerders en beheerorganisaties (voor zover hiervan nog sprak is) biedt.

Na een introductie van Jan-Joost Bouwman op wat DevOps eigenlijk is en hoe dit bij Spotify wordt toegepast om snel in te kunnen spelen op steeds veranderende marktomstandigheden, zal Paul Mol zelf ingaan op de strategische koerswijziging die ING-CEO Ralph Hamers bij zijn aantreden in 2013 heeft ingezet en hoe je als medewerker hierdoor geraakt kan worden. Tot slot zal DevOps engineer Xandra Maan vertellen over hoe het is om onderdeel uit te maken van een DevOps team waarin de muur tussen Dev en Ops is verdwenen en alles is gericht op de dienstverlening aan de klant.

Benieuwd hoe in een sterk veranderend en inkrimpend bedrijf, er nog steeds leuk werk blijft te doen als je in staat bent om de veranderingen om te zetten in kansen voor je toekomst, ongeacht je leeftijd? Kom dan op 21 maart naar ons kantoor in Naarden: je bent van harte welkom!

Datum  Dinsdag 21 maart 2017

Doelgroep

Hoofd Beheer, Teamleider, Sr. Beheerder, Beheerder en Service manager
Locatie Service8 locatie in Naarden

Agenda

17.30 - 18.00 uur  Ontvangst met broodjes
18.00 - 20.45 uur  Programma, incl pauze
20.45 - 21.00 uur  Samenvatting en afronding

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via een mailtje naar: DevOps@Service8.nl

Download de flyer
van Service8 Support

Algemeen

Contact

KvK nr.: 39 07 76 92

Algemene voorwaarden

Bezoekadres

Amersfoortsestraatweg 7
1412 KA  Naarden

Routebeschrijving


Postadres

Postbus 50121
1351 AC Almere

Email: info@service8.nl

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer