Onze aanpak

Er zijn meerdere vormen mogelijk waarop je “eigen verantwoordelijkheid” als leidend principe in een organisatie kunt implementeren. Welke vorm er wordt gekozen kun je laten afhangen van het aandachtspunt waar je denkt dat de medewerkers in eerste instantie het meest ontvankelijk voor zijn. Er is ook de mogelijkheid dat je wilt starten op het gebied waar de medewerkers volgens jou gewoon het meest aandacht behoeven. Maar er is zeker ook de mogelijkheid dat het vooral afhankelijk is van de cultuur van de organisatie met welk aspect wordt gestart.

In principe zijn er twee belangrijke aandachtsgebieden waar je je op kunt richten bij het implementeren van “eigen verantwoordelijkheid”. Je dient aandacht te besteden aan de competenties van de medewerkers op het gebied van gedrag en communicatie. Bij de introductie van elke verandering is een belangrijke rol weggelegd voor aandacht voor de communicatie. Aandacht voor feedback en inzicht in gedrag als basis voor communicatie levert een medewerker op die effectiever communiceert.

Je dient ook aandacht te besteden aan hun vaardigheden op het gebied van procesuitvoering, die te maken hebben met inzicht in de basisproceselementen die nodig zijn voor effectieve dienstverlening. Die basiselementen bestaan uit aandacht voor de klant en voor de dienst en wat er voor nodig is om die dienst goed vorm te geven, in productie te nemen, uit te voeren en te verbeteren. En het heeft te maken met de kringloop die nodig is om op alle niveaus afspraken te kunnen maken, in te voeren, uit te voeren en hier verantwoording over af te leggen.

Welk van de twee aandachtsgebieden ook als eerste wordt opgepakt, er zijn altijd meerdere werkvormen die een rol kunnen spelen in de implementatie. Mogelijkheden hiervoor zijn: enquêtes en assessments, bewustwordingssessies, games, trainingen, workshops of coachingsessies. Deze vormen kunt u terugvinden op de dienstenpagina´s van deze website.

Download onze
algemene flyer

 

 

 

 

 

Algemeen

Contact

KvK nr.: 39 07 76 92

Algemene voorwaarden

Bezoekadres

Amersfoortsestraatweg 7
1412 KA  Naarden

Routebeschrijving


Postadres

Postbus 50121
1351 AC Almere

Email: info@service8.nl

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer